Εκτέλεση:
Αλέθουμε στο μιξεράκι το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Τα τσιγαρίζουμε στο λάδι για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
Συμπληρώνουμε τον τραχανά για να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το νεράκι.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας.
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 30-45 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρεται ζεστό και με μπόλικο τριμμένο τυράκι της αρεσκείας σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε αν βρείτε τραχανά τραχείας, είναι ο καλύτερος.
Προσωπικά χρησιμοποιώ κίτρινη, πορτοκαλί και κόκκινη πιπεριά.
Για τυρί μπορείτε να βάλετε κίτρινο ή και φέτα, δοκιμάστε το... Καλή επιτυχία!
Πηγή: www.sintagespareas.gr
0 Σχόλια