Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- παρμεζάνα για το πασπάλισμα
- 1 πακέτο κανελόνια
- ¾ του κιλού μοσχαρίσιου κιμά
- ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την κανέλα, τη μια κουτάλια βασιλικό, τις 2 ντομάτες, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Ύστερα αφαιρούμε και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το σκόρδο. Μόλις ξανθίσει το σκόρδο προσθέτουμε την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, τη μια κουταλιά βασιλικό, τη μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κανελόνια σφιχτά και τα βάζουμε μέσα σε ένα πυρέξ δίπλα-δίπλα χωρίς να έχουν κενό μεταξύ τους. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να τα καλύψει, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στο τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα παρμεζάνα και τελειώνουμε το φαγητό μας στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να κάνει κρουστά η παρμεζάνα.
Πηγή: www.newsbeast.gr
0 Σχόλια