Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
Για το σιρόπι
- 400 γρ. νερό
- 800 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. γλυκόζη
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ρυζάλευρο
- 10 αυγά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια αλλά και το κλωναράκι)
- 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη καλά
Σαντιγί
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 μόνο λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν παγώσει το σιρόπι βγάζουμε προσεκτικά τη λεβάντα.
Ξένουμε το φύλλο κανταΐφι, το κόβουμε τούφες και το απλώνουμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να τραβήξει καλά και έπειτα το απλώνουμε σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, να στραγγίσει λίγο από το περιττό σιρόπι.
Κάνουμε την κρέμα: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα (εκτός της μαστίχας) και ανάβουμε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα με ένα σύρμα για να μη κόψουν τα αυγά και κολλήσει κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας. Λίγο πριν αρχίσει να σφίγγει, αφαιρούμε το κλωναράκι και ρίχνουμε τη μαστίχα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει καλά.
Ρίχνουμε μέσα 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, ανακατεύουμε να λιώσει και να απορροφηθεί και την αδειάζουμε σε ταψί να κρυώσει. Κάθε τόσο την ανακατεύουμε με το σύρμα για να μην πετσιάσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνουν σαντιγί και με τη μισή αραιώνουμε την κρέμα που έχει κρυώσει καλά. Προσοχή μην κόψουμε τη σαντιγί από το πολύ ανακάτεμα.
Απλώνουμε πλαστικά μπολάκια στον πάγκο εργασίας μας και γεμίζουμε τον πάτο τους με τούφες κανταΐφι. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ, καλύπτουμε το κανταΐφι με κρέμα. Και έπειτα με μια σακούλα με οδοντωτό κορνέ στολίζουμε με σαντιγί. Γαρνίρουμε με ψημένο αμύγδαλο φιλέ.
Πηγή: www.newsbeast.gr
2 Σχόλια
Απλα τελειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλα τελειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή