Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
3 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο, μακριά
2 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
½ φλιτζάνι σουσάμι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χαράζετε ελαφρά τα λουκάνικα και τα βάζετε σε ένα ταψάκι. Ψήνετε για 15 λεπτά στο φούρνο. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κέτσαπ, την μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω στο φύλλο και το απλώνετε καλά με ένα πινέλο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τη σφολιάτα (από την στενή πλευρά) σε 3 λωρίδες. Τοποθετείτε σε κάθε λωρίδα από ένα λουκάνικο και τυλίγετε σε ρολό.
Τυλίγετε τα ρολά με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Βγάζετε τα ρολά από το ψυγείο, αφαιρείτε με προσοχή τη διάφανη μεμβράνη και κόβετε το κάθε ρολό σε 6-7 κομμάτια.
Στρώνετε ένα ρηχό ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζετε πάνω τα λουκανικοπιτάκια, σε απόσταση μεταξύ τους. Τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λουκανικοπιτάκια. Τα σερβίρετε χλιαρά.
Πηγή: www.olivemagazine.gr
0 Σχόλια