Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι
ντομάτα
1-2 κομμάτια ζάχαρη
1 συσκευασία λιγκουίνι
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια, το βούτυρο για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.
Στη συνέχεια βράζουμε τα λιγουίνι σε αρκετό αλατισμενο νερό και σουρώνουμε. Σερβίρουμε με λιγουίνι το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Tips
Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό αλλά όχι βοδινό.
Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.
Πηγή: www.sidagi.gr
0 Σχόλια