Υλικά
400γρ. κομπόστα Ροδάκινο σε ελαφρύ σιρόπι, καλά στραγγισμένη
200γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι σιρόπι από την κονσέρβα
χυμό από ½ λεμόνι
50γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ενώνετε το γιαούρτι με το σιρόπι από την κομπόστα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε λίγη-λίγη τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Πολτοποιείτε τα ροδάκινα κομπόστα με το χυμό λεμονιού. Σ' ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα δυο μίγματα και ανακατεύετε απαλά.
Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ και το παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και ξαναχτυπάτε το μίγμα για 3 λεπτά. Ρίχνετε το 1/3 του μίγματος σε μεταλλικό μπολ. Πασπαλίζετε με κυβάκια ροδάκινου και σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνετε από πάνω 1/3 του μίγματος παγωτό, κυβάκια ροδάκινου και σταγόνες σοκολάτας και ολοκληρώνετε με το υπόλοιπο παγωτό, κυβάκια ροδάκινου και σταγόνες σοκολάτας. Σκεπάζετε το μπολ και παγώνετε στην κατάψυξη.
Σερβίρετε το παγωτό ροδάκινο σε μπάλες.
Πηγή: www.olivemagazine.gr
0 Σχόλια