Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 κούπα σάλτσα για πίτσα
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα περίπου 400 γραμμάρια
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά. Κατόπιν το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί για πίτσα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και καλύπτουμε όλο το ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα πίτσας και βάζουμε πάνω από τη ζύμη.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και καλύπτουμε με το τυρί. Βάζουμε την πίτσα, στην χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη σάλτσα και ζύμη, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε τη δική σας ζύμη για πίτσα.
Πηγή: www.sidagi.gr
0 Σχόλια