Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για την αμυγδαλόπιτα
3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
8 αυγά χωρισμένα κρόκους με ασπράδια
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 φρυγανιές κοπανισμένες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι ν’ ασπρίσουν. Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα λεμονιού. Κατόπιν, χτυπάμε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
Πηγή: www.sidagi.gr
0 Σχόλια