Υλικά για 4-6 άτομα
Για το κέικ
125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια του κακάο άγλυκο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 αυγά
150 γραμμάρια γιαούρτι
200 ml Guinnes μπύρα
Για τη ζαχαροαλοιφή
1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
1 κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για το κέικ
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Σε μπέν μαρι λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και αφήνετε στην άκρη.
Σταδιακά προσθέστε στο μείγμα βουτύρου ένα - ένα τα αυγά, το γιαούρτι μια μία κουταλιά το μείγμα αλευριού και τη μπύρα.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία, γυαλιστερή ρευστή ζύμη. Τέλος προσθέτετε ανακατεύοντας τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε 160 βαθμούς με αέρα (180 με αντιστάσεις) 2 σκάλα για περίπου 45 - 55 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά στο ψυγείο και απλώστε τη ζαχαροαλοιφή.
Για τη ζαχαροαλοιφή
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάτε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε μια κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.
Πηγή: www.newsbeast.gr
0 Σχόλια