Σουφλέ σοκολάτας με φιστίκια


Συστατικά
1φλ. φιστίκια καθαρισμένα και καβουρδισμένα
1+3/4φλ. ζάχαρη
1/4φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
5 μεγάλα ασπράδια αυγών
60γρ. κουβερτούρα κομμένη
1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μαγειρικό σπρέι
1φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
Λίγο αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Τρόπος μαγειρέματος
Τοποθέτησε τα φιστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα για 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο.
Βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό πάνω στο μάτι της κουζίνας και άφησέ το να βράσει.
Μέσα σε αυτό το κατσαρολάκι, πρόσθεσε ένα σε πιο μικρό μέγεθος για να λιώσεις τα υλικά.
Στην ουσία θα κάνεις το λεγόμενο μπεν μαρί.
Στο πιο μικρό κατσαρολάκι πρόσθεσε 1/4φλ. φιστίκια (αυτά που χτύπησες στον επεξεργαστή τροφίμων), 1+1/4φλ. ζάχαρη, τα αυγά και τα ασπράδια αυγών.
Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα.
Πρόσθεσε την κουβερτούρα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν εντελώς τα υλικά (3 λεπτά περίπου).
Αφαίρεσε από το μάτι τα κατσαρολάκια και πρόσθεσε μέσα το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Ανακάτεψε πάλι με το σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Πάρε 12 φόρμες για σουφλέ σοκολάτας και ψέκασε με το μαγειρικό σπρέι.
Χώρισε αναλογικά το μείγμα στις φόρμες και άφησέ τα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε τα υπόλοιπα χτυπημένα φιστίκια και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν.
Πρόσθεσε το γάλα και το αλάτι και χτύπησε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Ρίξε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, αφού το περάσεις πρώτα από ένα κόσκινο για να φύγουν τα στερεά κομμάτια.
Τοποθέτησε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση.
Μείωσε τη θερμοκρασία και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 4 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησέ το να κρυώσει.
Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
Ψήσε για 9 λεπτά τα σουφλέ.
Το εσωτερικό τους θα παραμείνει υγρό.
Αφαίρεσέ τα από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.
Πασπάλισε με τη sauce που έχεις στο μπολ και με λίγη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: www.tlife.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια