Υλικά
Για 8-10 άτομα
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
¼ κουταλιά του γλυκού κανέλα
4 κουτυαλιές της σούπας κονιάκ
250 γραμμάρια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη
500 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό για 15 λεπτά έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη κανέλα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ολογενοποιηθούν τα υλικά μας και αφήνουμε να πάρουν βράση. Πριν βράσουν πάρα πολύ τα βγάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά το κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5' μέχρι να γίνει ζύμη.
Είτε ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο ή κόβουμε καριόκες με κουπ – πατ, είτε κάνουμε την ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.
Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια. Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο (όχι ψυγείο). Και είναι έτοιμες!
Πηγή: www.sidagi.gr
0 Σχόλια