10 Νοεμβρίου: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης

 

Ο Ηλίας Ηλιάδης (γενν: 10 Νοεμβρίου 1986 ως Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί) είναι Έλληνας ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης του τζούντο. Σήμερα (2023) εργάζεται ως ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα τζούντο του Ουζμπεκιστάν.

Θεωρείται ο καλύτερος Έλληνας τζουντόκα όλων των εποχών με 13 μετάλλια (8 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες.

Γεννήθηκε ως Τζαρτζίλ Ζβιαντουαρί στην Αχμέτα της Γεωργίας στις 10 Νοεμβρίου 1986. Ξάδελφός του είναι ο Ζουράμπ Ζβιανταουρί, "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας, στην κατηγορία των 90 κιλών. Το 2000, υιοθετήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή του τζούντο, Νίκο Ηλιάδη. Η οικογένεια Ηλιάδη, μικρασιατικής καταγωγής παλινοστούντες από τη Γεωργία, είχε εγκατασταθεί αρχικά στον Πελαργό και, το 1995, στο Αμύνταιο. Ο Νίκος Ηλιάδης, αργότερα ομοσπονδιακός προπονητής της ελληνικής εθνικής ομάδας τζούντο ίδρυσε την ίδια χρονιά, μαζί με τον αδελφό του Μεραμπί, τον αθλητικό σύλλογο «Φίλιππος» στον οποίο γράφτηκε και ο Ηλίας Ηλιάδης.

Από το 2005 είναι παντρεμένος με την πρώην τενίστρια Ναταλία Γρηγοριάδη και έχουν δύο παιδιά: την Μαρία (γενν. 2005) και τον Ηρακλή (γενν. 2011).

 #δημιουργίαπεριεχομένου #video #photo #vlogitall #socialmediamarketing #contentcreator #digitalmarketing #vlogs #seo #ads #viral #followus #wecreatecontent

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια