Μια συνταγή για ένα χορταστικό, πεντανόστιμο φαγητό στο φούρνο... Ένα λαχταριστό φαγητό που θα σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά
60 γραμμάρια τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί
550 γραμμάρια κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
3/4 φλυτζανιού τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουτιά [των 400 γραμμαριών] ντοματάκια κονκασέ
1 1/2 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ + 1/2 κουταλιά γλουκού ζάχαρη
1 κλαδάκι με 3-4 φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο
αλάτι πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού μανεστράκι
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε το τσένταρ σε 8 ίσια κομμάτια.
Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε τον κιμά σε 8 μέρη, τα πλάθετε μπαλάκια τα “πατάτε” ελαφρώς να γίνουν επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι τυρί, κλείνετε και ξανακάνετε μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Αφήνετε το φούρνο αναμμένο.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το δενδρολίβανο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τα ντοματάκια, το ντοματοχυμό με τη ζάχαρη διαλυμένη σε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό.
Μόλις βράσει αφαιρείτε το κλαδάκι δεντρολίβανου, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί, προσθέτετε το μανεστράκι και τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνετε, και βράζετε για 30′ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: www.tro-ma-ktiko.blogspot.com
0 Σχόλια