Αγγλικά μάφινς ολικής άλεσης


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι ζεστό νερό (40 βαθμούς Κελσίου)
1 πακετάκι ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκια του γλυκού)
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές βούτυρο
2 1/4 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα, ζάχαρη, αλάτι, και το βούτυρο μέχρι να φτάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Προσθέστε στο μείγμα μαγιάς μαζί με 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής και 2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μεταφέρετε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε καλά για 3 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και βάλτε το πάνω αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώνουμε για 3-5 λεπτά, ή μέχρι να γίνει λεία και ελαστική η ζύμη μας. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.

Στη συνέχεια αφού έχει διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης απλώνουμε στο πάγκο της κουζίνας την  κόβουμε στη μέση. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό καλαμποκάλευρο και ανοίγουμε τη ζύμη σε παχύ φύλλο 2 εκ.  Κόψτε σε κύκλους με ένα αλευρωμένο cut απ. Τοποθετήστε δίσκους ζύμης πάνω από ένα ταψί με λαδόκολλα. Καλύψτε με μια στεγνή πετσέτα και αφήστε  30 λεπτά.
Τοποθετείτε τα  muffins σε κατσαρόλα ή τηγάνι και ψήνετε για 10 λεπτά απ΄ τις δυο πλευρές σε μέτρια εστία.

Πηγή: www.sidagi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια