Για 4-6 άτομα
6 πιπεριές Φλωρίνης με κομμένα καπάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
Ελιές καθαρισμένες
1 κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα
Εκτέλεση
Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και βάλτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, τα φασόλια, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάλτε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές καθαρισμένες.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τα καπάκια της ντομάτας και τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι. Έπειτα τις γεμίζουμε με τονοσαλάτα και ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, 2 η σκάλα του φούρνου και μετά σερβίρουμε.
Πηγή: www.sidagi.gr
0 Σχόλια