Υλικά
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κιλό cranberry, όχι πολύ ώριμα
3/4 κιλού ζάχαρη
Εκτέλεση
Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε τα cranberry και βγάζουμε τα κουκούτσια τους προσεκτικά με ένα λεπτό μαχαιράκι.
Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Δεν ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα cranberry και τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: www.govastileto.gr
0 Σχόλια