Υλικά
Για τα σουβλάκια κοτόπουλου
4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σως
2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά
2-3 κουταλιές του γλυκού κάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και σε φέτες πάχους ½ εκατοστού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι (γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
Βυθίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάμε με ένα πιρούνι για πάει παντού η σάλτσα.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντάς το στο ψυγείο.
Για τη σως
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και μόλις ζεσταθεί, μουσκεύουμε τα κρεμμύδια σε καυτό νερό για 15 λεπτά. Αμέσως μετά τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε 2 κουταλάκια κάρι και το γυρνάμε μέσα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να μυρίζει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, προσθέτοντας αλατοπίπερο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Περνάμε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου με τις πιπεριές, το κρεμμύδι εναλλάξ και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα. Τη σχάρα αυτή τη βάζουμε πάνω από το ταψί. Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα κάρι.
Πηγή: www.newsbeast.gr
0 Σχόλια