Υλικά
Για 2-4 άτομα
3 φλιτζάνια νερό
1 κομμάτι τζίντζερ αποφλοιωμένο, ψιλοκομμένο (2 κουταλιές)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια ασβέστη ανθρακούχο νερό
2 φλιτζάνια παγάκια
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερού, τζίντζερ και ζάχαρη να βράσει σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη. Μειώστε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 5 λεπτά.
Προσθήκη φακελάκια τσαγιού. Βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε φακελάκια τσαγιού. Ρίξτε μέσα από σουρωτήρι σε καθαρή κανάτα 2-λίτρων για να στραγγίσουν. Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέστε ανθρακούχο νερό και παγάκια στη κανάτα. Γαρνίρετε με λεμόνι, λάιμ ή και φέτες πορτοκαλιού.
Πηγή: www.sidagi.gr
0 Σχόλια